FESTMENYER 2022
MENYFÖRSLAG
I följande priser ingår även detta:
Tygdukar, linneservetter, porslin, våra ljusstakar och levande blommor
Ordentligt med personal
Priserna är exkl moms, inom parantes är det inkl moms
Lokalhyra tillkommer efter kl 23.00 för sällskap över 50 personer senaste sluttid är 02.00,
se under fliken övrigt på hemsidan.
Förslag på vinpaket:
Vi räknar på 1 glas vin till förrätten, 2 glas vin till varmrätten samt 6 cl dessertvin
Husets viner: 2-rätter 228kr (285kr), 3-rätter 292kr (365kr)
Medelklass viner: 2 rätter 348kr (435kr), 3-rätter 412kr (515kr)
Meny 1
pris 2-rätter 366kr (410kr) 3-rätter 473kr (530kr)
Västerbottenpaj med sikrom, hackad rödlök, gräslök, gräddfil och bladsallad
Serranolindad fläskfilé från Rocklunda gård med rosépepparsky, färska primörer samt smörbakad potatiskaka
Vaniljpannacotta med hallonsås och kaksmulor
Meny 2
pris 2-rätter 366kr (410kr) 3-rätter 473kr (530kr)
Carpaccio på Svensk ryggbiff med Karl-Johansvampskräm, parmesanchips, rädisor, vattenkrasse och olivolja
Halstrad röding med hollandaisesås, sparris, pocherat ägg, citron och dillslungad färskpotatis
Blåbärscheesecake på digistivebotten med rårörda björnbär
Meny 3
pris 2-rätter 482kr (540kr) 3-rätter 599kr (670kr)
Krämig laxtartar med salladslök, pepparrot, palsternackschips och citron
Helstekt kalvytterfilé med portvinssky, smörslungade primörgrönsaker samt potatispuré smaksatt med parmesan och tryffel
Vit chokladmousse med passionsfrukt, saltrostade pistagenötter, färska hallon, sockerkristall
Meny 4
pris 2-rätter 598kr (670kr) 3-rätter 732kr (820kr)
Hummer- och laxtartar med körvel, gräslök och granatäpple, serveras med färskostkräm och smörstekta kavringssmulor
Helstekt Svensk oxfilé med sparris, tryffelsmör, bakade tomater, rödvinssås och västerbottengratinerad potatiskaka
Chokladtryffelterrine på 3 sorters choklad med Amarettogrädde och färska hallon
FÖRSLAG PÅ ANDRA RÄTTER
Förrätter
Skagenröra toppad med löjrom. Serveras på Sundbys grova dinkelbröd
Najadlaxrulle fylld med örtfärskost. Serveras med romansallad, sikrom, friterad kapris och smörstekt brödkrutonger
Kallrökt laxtartar med kapris, dijonsenap, citron, krasse, gräslökskräm och stekta kavringskrutonger
Matjessilltallrik med rågbröd, äggkräm, brynt smör och sikrom
Kalvtartar med gurka, sesamfrön, srirachamajonnäs och friterad purjolök
Svensk oxfilécarpaccio med gräslöksemulsion, hyvlad skogschampinjon, parmesanchips och krasse
Breasola med ruccola, tryffelkräm, rostade pinjenötter, grillad citron och parmesan
Hjortcarpaccio med lingon, kantarellkräm, granskott och västerbottenkrisp
Mozzarella Caprese
Gjord på svenska Vikentomater, buffelmozzarella, olivolja, rödlök, och basilika. Serveras med nybakt foccacia (Vegetarisk)
Rödbetscarpaccio med getost, ruccola, honung, rödlök och rostade pumpakärnor (Vegetarisk)
Långbakad rotselleri, ljummen rotsellerikräm, grönärtspesto, pinjenötter och ostkrisp (Vegetarisk)
Grön sparris med svartbönshummus, persiljedressing, grillad citron, pinjenötter och bladsallad (Vegansk)
Varmrätter
Ugnsbakad regnbågsforell med blåmusselsås, dillrostade morötter, citron samt potatis- och blomkålspuré
Halstrad rödingfilé med basilika- och vitvinssås, sockerärtssallad, forellrom samt citronkryddad potatispuré
Stekt torskfilé med smörad citronsås, sparris, räkor och dillsauterad färskpotatis
Halstrad hälleflundra med knapterstekt bacon, syrlig vitvinssås, färska bönor samt rostad färskpotatis
Färskostfyllt majskycklingbröst, baconfrästa bönor, basilikaemulsion, skysås samt potatis- och palsternackspuré
Stekt ankbröst med confiterade anklår, mustig rödvinssås, säsongens primörer samt potatis- och jordärtsskockspuré
Helstekt Svensk ryggbiff med vitlöksrostade tomater, bearnaisesås, vinsky och pommes Anna
Helstekt Svensk oxfilé med mustig rödvinssås, confiterad lök, baconfräst sparris samt pommes duchesse
Lammytterfilé med rosmarinsky, getostkräm, primörer samt rostad potatis med betor
Helstekt hjortytterfilé med rårörda tranbär, gräddig enbärssås samt rostade rotfrukter
Bakad blomkål med rotfrukter, skysås, stekta primörer, tryffelkräm samt polenta (Vegetarisk)
Färskostfylld gratinerad portabello med rostat matvete, spiskumminkräm, stekta morötter samt grönkålschips (Vegetarisk)
Stekt endivesallad med rostade rödbetor, äppelsky, timjanmajonnäs och rostade pinjenötter (Vegansk)
Efterrätter
Mjölkchokladpannacotta med apelsin- och mangosås samt färska bär
Kanelpannacotta med äppelsås, mynta och torkat äpple
Lakritspannacotta krossad turkisk peppar, hallonsås och färska hallon
Fläderpannacotta med krusbärssås och hackad vit choklad
Ljummen chokladfudgebrownie lättvispad grädde, salt karamellsås och rostade pekannötter
Cheesecake på digistivebotten med hallon- och rabarberkompott
Mjuk ingefärskaka med honungsglass och rostade hasselnötter
Färska jordgubbar med vispgrädde, maränger och vaniljglass (Endast vid säsong)
Lakritsparfait med hallonsås och färska hallon
Vaniljkokt päron med moccamousse och punchgrädde
Fläder- och jordgubbssorbet med färska bär och melbasås (Vegansk)