FESTMENYER 2021
MENYFÖRSLAG
I följande priser ingår även detta:
Tygdukar, linneservetter, porslin, våra ljusstakar och levande blommor
Ordentligt med personal
Priserna är exkl moms, inom parantes är det inkl moms
Lokalhyra tillkommer efter kl 23.00 för sällskap över 50 personer senaste sluttid är 02.00,
se under fliken övrigt på hemsidan.
Förslag på vinpaket:
Vi räknar på 1 glas vin till förrätten, 2 glas vin till varmrätten samt 6 cl dessertvin
Husets viner: 2-rätter 228kr (285kr), 3-rätter 292kr (365kr)
Medelklass viner: 2 rätter 348kr (435kr), 3-rätter 412kr (515kr)
Meny 1
pris 2-rätter 330kr (370kr) 3-rätter 410kr (459kr)
Västerbottenpaj med sikrom, rödlök, gräslök, gräddfil och örtsallad
Baconlindad fläskfilé från Rocklunda gård med säsongens primörer, smörad rödvinssås samt potatis- och purjolökskaka med salvia
Fläderpannacotta med krusbärssås och hackad vit choklad
Meny 2
pris 2-rätter 365kr (409kr) 3-rätter 450kr (504kr)
Carpaccio på Svensk ryggbiff med schalottenlökskräm, machèsallad, rostad lök och olivolja
Halstrad rödingfilé med hollandaisesås, grön sparris, pocherat ägg samt dillslungade betor och potatis
Chokladkolakaka med salt karamellsås, lättvispad grädde och pekannötter
Meny 3
pris 2-rätter 445kr (498kr) 3-rätter 545kr (610kr)
Laxtartar med salladslök, pepparrotsfärskost, friterad kapris och palsternackschips
Helstekt kalvytterfilé med portvinssky, smörslungade primörer samt mandelpotatispuré smaksatt med parmesan och tryffel
Lakritsparfait med hallonmaräng, halloncoulis och kaksmulor
Meny 4
pris 2-rätter 505kr (565kr) 3-rätter 630kr (705kr)
Färskosttimbal med gräslök, körvel, lax- och hummertartar, granatäpple, kavringscrumble
Helstekt Svensk oxfilé med sparris, rostade morötter, pepparsky, tryffeldoftande potatiskaka
Chokladbavaroise med inkokta körsbär, vispgrädde och vaniljflarn
FÖRSLAG PÅ ANDRA RÄTTER
Förrätter
Skagenröra toppad med löjrom. Serveras på Sundbys grova dinkelbröd
Krämig laxtartar med pepparrot, torkat äpple och råhyvlad rättika
Najadlaxrulle fylld med örtfärskost. Serveras med romansallad, friterad kapris, Svensk sikrom och krutonger
Matjessilltallrik med rågbröd, äggkräm, brynt smör och sikrom
Kalvtartar med gurka, sesamfrön, srirachamajonnäs och friterad palsternacka
Svensk oxfilécarpaccio med gräslöksemulsion, hyvlad skogschampinjon, parmesanchips och krasse
Breasola med ruccola, tryffelkräm, rostade pinjenötter, och parmesan
Hjortcarpaccio med rostade hasselnötter, hyvlad manchego, ruccola och rödlöksrelish
Mozzarella caprese. Gjord på Svenska Vikentomater och buffelmozzarella. Serveras med surdegsbröd och olivolja. (Vegetarisk)
Rödbetscarpaccio med getost, valnötter, ruccola och honung. Serveras med surdegsbröd och olivolja (Vegetarisk)
Långbakad rotselleri, ljummen rotsellerikräm, grönärtspesto och ostkrisp (Vegetarisk)
Grön sparris med persiljedressing, späd bladsallad, rostade frön och svartbönshummus (Vegansk)
Varmrätter
Ugnsbakad regnbågsforell med blåmusselsås, rostade morötter samt potatis- och blomkålspuré
Halstrad rödingfilé med basilika- och vitvinssås, forellrom, sockerärtssallad samt citronkryddad mandelpotatispuré
Stekt torskfilé med smörad citronsås, sparris, räkor, dillsauterad potatis
Halstrad hälleflundra med syrlig vitvinssås, knaperstekt bacon, färska bönor och rostad färskpotatis
Färskostfyllt majskycklingbröst med basilikaemulsion, baconfrästa bönor, skysås samt potatis- och persiljerotspuré
Stekt ankbröst med confiterade anklår, mustig rödvinssås, säsongens primörer samt potatis- och jordärtsskockspuré
Helstekt ryggbiff med bearnaisesås, vitlöksrostade körsbärsstomater, vinsky och Pommes Anna
Helstekt Svensk oxfilé med mustig rödvinssås, confiderad lök, baconfrästa haricots verts och pommes duchesse
Lammytterfilé med rosmarinsky, primörer, getostkräm och rostad potatis med betor
Helstekt hjortytterfilé med sockrade tranbär, gräddig enbärssås och rostade rotfrukter
Bakad blomkål med rotfrukter, skysås, stekta primörer, tryffelkräm samt polenta (Vegetarisk)
Färskostfylld gratinerad portabello med rostat matvete, grönkålsaioli, stekta morötter samt grönkålschips (Vegetarisk)
Stekt endivesallad med rostade rödbetor, äppelsky, timjanmajonnäs och rostade pinjenötter (Vegansk)
Efterrätter
Vaniljpannacotta med jordgubbsås, jordgubbar och mandelbiskvi
Kanelpannacotta med äppelchips, äppelkompott och mandelcrunch
Lakritspannacotta med krossad turkiskpeppar, färska hallon och hallonsås
Chokladpannacotta med jordnötskräm, lättvispad grädde och popcorn
Ljummen chokladkaka med hallonsås, lavendelfärskost och färska bär
Chokladtryffelterrine med blodgrapesås och vaniljmascarpone
Cheesecake på digistivebotten samt hallon- och rabarberkompott
Mjuk ingefärskaka med honungsglass och rostade hasselnötter
Färska jordgubbar med maränger, vispgrädde och vaniljglass (endast säsong)
Vaniljkokt päron med chokladmousse och punchgrädde
Färska bär med Champagnegranité, pistasch nötter och mangosås