FESTMENYER 2023

MENYFÖRSLAG

I följande priser ingår även detta:

Tygdukar, linneservetter, porslin, våra ljusstakar och levande blommor 
Ordentligt med personal

Lokalhyra tillkommer efter kl 23.00 för sällskap över 50 personer senaste sluttid är 02.00.

Se mer info under fliken övrigt på hemsidan. Under 50 personer är hyra enligt offert.

Priserna är exkl moms, inom parantes är det inkl moms

Förslag på vinpaket:

Vi räknar 1 glas till förrätt, 2 glas till varmrätt, 6 cl dessertvin

Husets viner: 2-rätter, för- och varmrätt 240kr (300kr) 3-rätter 280kr (350kr)
Medelklassviner: Ca pris 2-rätter 320kr(400kr) 3-rätter 360kr (450kr)

Meny 1

Pris 2-rätter 245kr (275kr) 3-rätter 340kr (380kr)

Rödbetscarpaccio med getost, rucola, honung, rödlök, rostade pumpakärnor (Vegetarisk)

Färskostfyllt majskycklingbröst med basilikaemulsion, baconfrästa bönor, skysås samt potatis- och palsternackspuré

Vaniljpannacotta med hallonsås och kaksmulor

Meny 2

Pris 2-rätter 380kr (425kr) 3-rätter 465kr (520kr)

Västerbottenpaj med sikrom, hackad rödlök, gräslök och bladsallad

Serranolindad fläskfilé från Rocklunda gård med rosépepparsky, färska primörer samt smörbakad potatiskaka

Fläderpannacotta med krusbärssås och hackad vit choklad

Meny 3

Pris 2-rätter 460kr (515kr) 3-rätter 559kr (626kr)

Carpaccio på ryggbiff med kantarellcréme, Västerbottenchips, rädisor, rucola, silverlök och olivolja

Halstrad rödingfilé med hollandaisesås, grön sparris, pocherat ägg, citron samt dillslungad färskpotatis

Blåbärscheesecake på digestivebotten och rårörda björnbär

Meny 4

Pris 2-rätter 460kr (515kr) 3-rätter 567kr (635kr)

Krämig laxtartar med salladslök, pepparrot, dillolja, palsternackschips och citron

Helstekt kalvytterfilé med Madeirasky, smörslungade primörer samt potatispuré smaksatt med Pecorino

Vit chokladmousse med passionsfruktsås, hackade pistagenötter och färska bär

Meny 5

Pris 2-rätter 638kr (715kr) 3-rätter 763kr (855kr)

Hummer- och laxtartar med körvel, gräslök och granatäpple, serveras med färskostkräm och smörstekta kavringssmulor

Helstekt oxfilé med sparris, tryffelsmör, bakade tomater, mustig rödvinssås och Västerbottengratinerad potatiskaka

Chokladtryffelterinne på 3 sorters choklad med Amarettogrädde och färska hallon

Med reservation för vissa ändringar i menyerna

FÖRSLAG PÅ ANDRA RÄTTER

Förrätter

Skagenröra toppad med löjrom. Serveras på Sundbys grova dinkelbröd

Najadlaxrulle fylld med örtfärskost. Serveras med romansallad, sikrom, friterad kapris och smörstekt brödkrutonger

Kallrökt laxtartar med kapris, dijonsenap, citron, krasse, gräslökskräm och stekta kavringskrutonger

Matjessilltallrik med rågbröd, äggkräm, brynt smör och sikrom

Kalvtartar med gurka, sesamfrön, srirachamajonnäs och friterad purjolök

Svensk oxfilécarpaccio med gräslöksemulsion, hyvlad skogschampinjon, parmesanchips och krasse

Breasola med ruccola, tryffelkräm, rostade pinjenötter, grillad citron och parmesan

Hjortcarpaccio med lingon, kantarellkräm, granskott och västerbottenkrisp

Mozzarella Caprese
Gjord på svenska Vikentomater, buffelmozzarella, olivolja, rödlök, och basilika. Serveras med nybakt foccacia (Vegetarisk)

Rödbetscarpaccio med getost, ruccola, honung, rödlök och rostade pumpakärnor (Vegetarisk)

Långbakad rotselleri, ljummen rotsellerikräm, grönärtspesto, pinjenötter och ostkrisp (Vegetarisk)

Grön sparris med svartbönshummus, persiljedressing, grillad citron, pinjenötter och bladsallad (Vegansk)Chokladtryffelterinne på 3 sorters choklad med Amarettogrädde och färska hallon

 

Varmrätter

Ugnsbakad regnbågsforell med blåmusselsås, rostade morötter, citron samt potatis- och blomkålspuré

Halstrad rödingfilé med basilika- och vitvinssås, forellrom, sockerärtssallad samt citronkryddad potatispuré

Stekt torskrygg med smörad citronsås, sparris, räkor, dillsauterad potatis

Halstrad hälleflundra med syrlig vitvinssås, knaperstekt bacon, färska bönor samt rostad färskpotatis

Rosastekt ankbröst med confiterade anklår, mustig rödvinssås, säsongens primörer samt potatis- och jordärtskockspuré

Helstekt ryggbiff med bearnaisesås, vitlöksrostade tomater, vinsky och Pommes Anna

Helstekt oxfilé med mustig rödvinssås, confiterad lök, baconfräst sparris ha samt  pommes duchesse

Lammytterfilé med rosmarinsky, primörer, getostkräm samt rostad potatis med betor

Helstekt hjortytterfilé med rårörda tranbär, gräddig enbärssås och rostade rotfrukter med färsk timjan

Bakad blomkål med rotfrukter, skysås, stekta primörer, tryffelkräm samt polenta (Vegetarisk)

Färskostfylld portabello med rostat matvete, spiskumminkräm, stekta morötter samt grönkålschips (Vegetarisk)

Bakad spetskål med svampragu, äppelsky, timjanmajonnäs och rostade pinjenötter (Vegansk)

Efterrätter

Mjölkchokladpannacotta med apelsin- och mangosås samt färska bär

Kanelpannacotta med äppelkompott, mynta och torkat äpple

Lakritspannacotta med krossad turkisk peppar, färska hallon och hallonsås

Ljummen choklafudgebrownie, lättvispad grädde, salt karamellsås och rostade pekannötter

Cheesecake på digistivebotten samt hallon- och rabarberkompott

Mjuk ingefärskaka med honungsglass och rostade hasselnötter

Färska jordgubbar med maränger, vispgrädde och vaniljglass (endast säsong)

Lakritsparfait med hallonsås och färska hallon

Vaniljkokt päron med moccamousse och punchgrädde

Fläder- och jordgubbssorbet med färska bär och melbasås (Vegansk)