FESTMENYER 2022

MENYFÖRSLAG

I följande priser ingår även detta:

Tygdukar, linneservetter, porslin, våra ljusstakar och levande blommor 
Ordentligt med personal

Priserna är exkl moms, inom parantes är det inkl moms

Lokalhyra tillkommer efter kl 23.00 för sällskap över 50 personer senaste sluttid är 02.00,
se under fliken övrigt på hemsidan.

Förslag på vinpaket:

Vi räknar på 1 glas vin till förrätten, 2 glas vin till varmrätten samt 6 cl dessertvin
Husets viner: 2-rätter 228kr (285kr), 3-rätter 292kr (365kr)
Medelklass viner: 2 rätter 348kr (435kr), 3-rätter 412kr (515kr)

Meny 1

pris 2-rätter 330kr (370kr) 3-rätter 410kr (459kr)

Västerbottenpaj med sikrom, hackad rödlök, gräslök, gräddfil och bladsallad

Serranolindad fläskfilé från Rocklunda gård med rosépepparsky, färska primörer samt smörbakad potatiskaka

Vaniljpannacotta med hallonsås och kaksmulor

Meny 2

pris 2-rätter 365kr (409kr) 3-rätter 450kr (504kr)

Carpaccio på Svensk ryggbiff med Karl-Johansvampskräm, parmesanchips, rädisor, vattenkrasse och olivolja

Halstrad röding med hollandaisesås, sparris, pocherat ägg, citron och dillslungad färskpotatis

Blåbärscheesecake på digistivebotten med rårörda björnbär

Meny 3

pris 2-rätter 445kr (498kr) 3-rätter 545kr (610kr)

Krämig laxtartar med salladslök, pepparrot, palsternackschips och citron

Helstekt kalvytterfilé med portvinssky, smörslungade primörgrönsaker samt potatispuré smaksatt med parmesan och tryffel

Vit chokladmousse med passionsfrukt, saltrostade pistagenötter, färska hallon, sockerkristall

Meny 4

pris 2-rätter 505kr (565kr) 3-rätter 630kr (705kr)

Hummer- och laxtartar med körvel, gräslök och granatäpple, serveras med färskostkräm och smörstekta kavringssmulor

Helstekt Svensk oxfilé med sparris, tryffelsmör, bakade tomater, rödvinssås och västerbottengratinerad potatiskaka

Chokladtryffelterrine på 3 sorters choklad med Amarettogrädde och färska hallon

FÖRSLAG PÅ ANDRA RÄTTER

Förrätter

Skagenröra toppad med löjrom. Serveras på Sundbys grova dinkelbröd

Najadlaxrulle fylld med örtfärskost. Serveras med romansallad, sikrom, friterad kapris och smörstekt brödkrutonger

Kallrökt laxtartar med kapris, dijonsenap, citron, krasse, gräslökskräm och stekta kavringskrutonger

Matjessilltallrik med rågbröd, äggkräm, brynt smör och sikrom

Kalvtartar med gurka, sesamfrön, srirachamajonnäs och friterad purjolök

Svensk oxfilécarpaccio med gräslöksemulsion, hyvlad skogschampinjon, parmesanchips och krasse

Breasola med ruccola, tryffelkräm, rostade pinjenötter, grillad citron och parmesan

Hjortcarpaccio med lingon, kantarellkräm, granskott och västerbottenkrisp

Mozzarella Caprese
Gjord på svenska Vikentomater, buffelmozzarella, olivolja, rödlök, och basilika. Serveras med nybakt foccacia (Vegetarisk)

Rödbetscarpaccio med getost, ruccola, honung, rödlök och rostade pumpakärnor (Vegetarisk)

Långbakad rotselleri, ljummen rotsellerikräm, grönärtspesto, pinjenötter och ostkrisp (Vegetarisk)

Grön sparris med svartbönshummus, persiljedressing, grillad citron, pinjenötter och bladsallad (Vegansk)

Varmrätter

Ugnsbakad regnbågsforell med blåmusselsås, dillrostade morötter, citron samt potatis- och blomkålspuré

Halstrad rödingfilé med basilika- och vitvinssås, sockerärtssallad, forellrom samt citronkryddad potatispuré

Stekt torskfilé med smörad citronsås, sparris, räkor och dillsauterad färskpotatis

Halstrad hälleflundra med knapterstekt bacon, syrlig vitvinssås, färska bönor samt rostad färskpotatis

Färskostfyllt majskycklingbröst, baconfrästa bönor, basilikaemulsion, skysås samt potatis- och palsternackspuré

Stekt ankbröst med confiterade anklår, mustig rödvinssås, säsongens primörer samt potatis- och jordärtsskockspuré

Helstekt Svensk ryggbiff med vitlöksrostade tomater, bearnaisesås, vinsky och pommes Anna

Helstekt Svensk oxfilé med mustig rödvinssås, confiterad lök, baconfräst sparris samt pommes duchesse

Lammytterfilé med rosmarinsky, getostkräm, primörer samt rostad potatis med betor

Helstekt hjortytterfilé med rårörda tranbär, gräddig enbärssås samt rostade rotfrukter

Bakad blomkål med rotfrukter, skysås, stekta primörer, tryffelkräm samt polenta (Vegetarisk)

Färskostfylld gratinerad portabello med rostat matvete, spiskumminkräm, stekta morötter samt grönkålschips (Vegetarisk)

Stekt endivesallad med rostade rödbetor, äppelsky, timjanmajonnäs och rostade pinjenötter (Vegansk)

Efterrätter

Mjölkchokladpannacotta med apelsin- och mangosås samt färska bär

Kanelpannacotta med äppelsås, mynta och torkat äpple

Lakritspannacotta krossad turkisk peppar, hallonsås och färska hallon

Fläderpannacotta med krusbärssås och hackad vit choklad

Ljummen chokladfudgebrownie lättvispad grädde, salt karamellsås och rostade pekannötter

Cheesecake på digistivebotten med hallon- och rabarberkompott

Mjuk ingefärskaka med honungsglass och rostade hasselnötter

Färska jordgubbar med vispgrädde, maränger och vaniljglass (Endast vid säsong)

Lakritsparfait med hallonsås och färska hallon

Vaniljkokt päron med moccamousse och punchgrädde

Fläder- och jordgubbssorbet med färska bär och melbasås (Vegansk)