FESTMENYER 2023
MENYFÖRSLAG
I följande priser ingår även detta:
Tygdukar, linneservetter, porslin, våra ljusstakar och levande blommor
Ordentligt med personal
Lokalhyra tillkommer efter kl 23.00 för sällskap över 50 personer senaste sluttid är 02.00.
Se mer info under fliken övrigt på hemsidan. Under 50 personer är hyra enligt offert.
Priserna är exkl moms, inom parantes är det inkl moms
Förslag på vinpaket:
Vi räknar 1 glas till förrätt, 2 glas till varmrätt, 6 cl dessertvin
Husets viner: 2-rätter, för- och varmrätt 240kr (300kr) 3-rätter 280kr (350kr)
Medelklassviner: Ca pris 2-rätter 320kr(400kr) 3-rätter 360kr (450kr)
Meny 1
Pris 2-rätter 245kr (275kr) 3-rätter 340kr (380kr)
Rödbetscarpaccio med getost, rucola, honung, rödlök, rostade pumpakärnor (Vegetarisk)
Färskostfyllt majskycklingbröst med basilikaemulsion, baconfrästa bönor, skysås samt potatis- och palsternackspuré
Vaniljpannacotta med hallonsås och kaksmulor
Meny 2
Pris 2-rätter 380kr (425kr) 3-rätter 465kr (520kr)
Västerbottenpaj med sikrom, hackad rödlök, gräslök och bladsallad
Serranolindad fläskfilé från Rocklunda gård med rosépepparsky, färska primörer samt smörbakad potatiskaka
Fläderpannacotta med krusbärssås och hackad vit choklad
Meny 3
Pris 2-rätter 460kr (515kr) 3-rätter 559kr (626kr)
Carpaccio på ryggbiff med kantarellcréme, Västerbottenchips, rädisor, rucola, silverlök och olivolja
Halstrad rödingfilé med hollandaisesås, grön sparris, pocherat ägg, citron samt dillslungad färskpotatis
Blåbärscheesecake på digestivebotten och rårörda björnbär
Meny 4
Pris 2-rätter 460kr (515kr) 3-rätter 567kr (635kr)
Krämig laxtartar med salladslök, pepparrot, dillolja, palsternackschips och citron
Helstekt kalvytterfilé med Madeirasky, smörslungade primörer samt potatispuré smaksatt med Pecorino
Vit chokladmousse med passionsfruktsås, hackade pistagenötter och färska bär
Meny 5
Pris 2-rätter 638kr (715kr) 3-rätter 763kr (855kr)
Hummer- och laxtartar med körvel, gräslök och granatäpple, serveras med färskostkräm och smörstekta kavringssmulor
Helstekt oxfilé med sparris, tryffelsmör, bakade tomater, mustig rödvinssås och Västerbottengratinerad potatiskaka
Chokladtryffelterinne på 3 sorters choklad med Amarettogrädde och färska hallon
Med reservation för vissa ändringar i menyerna
FÖRSLAG PÅ ANDRA RÄTTER
Förrätter
Skagenröra toppad med löjrom. Serveras på Sundbys grova dinkelbröd
Najadlaxrulle fylld med örtfärskost. Serveras med romansallad, sikrom, friterad kapris och smörstekt brödkrutonger
Kallrökt laxtartar med kapris, dijonsenap, citron, krasse, gräslökskräm och stekta kavringskrutonger
Matjessilltallrik med rågbröd, äggkräm, brynt smör och sikrom
Kalvtartar med gurka, sesamfrön, srirachamajonnäs och friterad purjolök
Svensk oxfilécarpaccio med gräslöksemulsion, hyvlad skogschampinjon, parmesanchips och krasse
Breasola med ruccola, tryffelkräm, rostade pinjenötter, grillad citron och parmesan
Hjortcarpaccio med lingon, kantarellkräm, granskott och västerbottenkrisp
Mozzarella Caprese
Gjord på svenska Vikentomater, buffelmozzarella, olivolja, rödlök, och basilika. Serveras med nybakt foccacia (Vegetarisk)
Rödbetscarpaccio med getost, ruccola, honung, rödlök och rostade pumpakärnor (Vegetarisk)
Långbakad rotselleri, ljummen rotsellerikräm, grönärtspesto, pinjenötter och ostkrisp (Vegetarisk)
Grön sparris med svartbönshummus, persiljedressing, grillad citron, pinjenötter och bladsallad (Vegansk)Chokladtryffelterinne på 3 sorters choklad med Amarettogrädde och färska hallon
Varmrätter
Ugnsbakad regnbågsforell med blåmusselsås, rostade morötter, citron samt potatis- och blomkålspuré
Halstrad rödingfilé med basilika- och vitvinssås, forellrom, sockerärtssallad samt citronkryddad potatispuré
Stekt torskrygg med smörad citronsås, sparris, räkor, dillsauterad potatis
Halstrad hälleflundra med syrlig vitvinssås, knaperstekt bacon, färska bönor samt rostad färskpotatis
Rosastekt ankbröst med confiterade anklår, mustig rödvinssås, säsongens primörer samt potatis- och jordärtskockspuré
Helstekt ryggbiff med bearnaisesås, vitlöksrostade tomater, vinsky och Pommes Anna
Helstekt oxfilé med mustig rödvinssås, confiterad lök, baconfräst sparris ha samt pommes duchesse
Lammytterfilé med rosmarinsky, primörer, getostkräm samt rostad potatis med betor
Helstekt hjortytterfilé med rårörda tranbär, gräddig enbärssås och rostade rotfrukter med färsk timjan
Bakad blomkål med rotfrukter, skysås, stekta primörer, tryffelkräm samt polenta (Vegetarisk)
Färskostfylld portabello med rostat matvete, spiskumminkräm, stekta morötter samt grönkålschips (Vegetarisk)
Bakad spetskål med svampragu, äppelsky, timjanmajonnäs och rostade pinjenötter (Vegansk)
Efterrätter
Mjölkchokladpannacotta med apelsin- och mangosås samt färska bär
Kanelpannacotta med äppelkompott, mynta och torkat äpple
Lakritspannacotta med krossad turkisk peppar, färska hallon och hallonsås
Ljummen choklafudgebrownie, lättvispad grädde, salt karamellsås och rostade pekannötter
Cheesecake på digistivebotten samt hallon- och rabarberkompott
Mjuk ingefärskaka med honungsglass och rostade hasselnötter
Färska jordgubbar med maränger, vispgrädde och vaniljglass (endast säsong)
Lakritsparfait med hallonsås och färska hallon
Vaniljkokt päron med moccamousse och punchgrädde
Fläder- och jordgubbssorbet med färska bär och melbasås (Vegansk)