BRÖLLOPSMENYER 2025
MENYFÖRSLAG
I följande priser ingår även detta:
Välkomstdrink, husets mousserande vin med påfyllning
1 glas husets vin till förrätten
1 glas med påfyllning av husets vin till huvudrätten
Litet glas husets dessertvin
Bröllopstårta, standard och kaffe
Tygdukar, linneservetter, porslin, våra levande blommor och ljusstakar
Ordentligt med personal
Moms
Vinpaket
Vill ni att vår sommelier tar fram anpassade viner just till er meny?
Vinpaket bättre = +100kr på menypris
Vinpaket bäst = +250kr på menypris
Lokalhyra tillkommer efter kl 22.00 för sällskap över 50 personer, senaste sluttid är 02.00,
se under fliken övrigt på hemsidan. Under 50 personer är hyra enligt offert.
Meny 1
Pris 1100kr
Mozzarella Caprese
Gjord på färska tomater, mozzarella, olivolja, rödlök, och basilika. Serveras med nybakat foccacia (Vegetarisk)
Citron- och timjanmarinerat majskycklingbröst med choronsås, färska primörer och potatiskaka
Vaniljpannacotta med hallonsås och kaksmulor
Meny 2
Pris 1250kr
Västerbottenpaj med sikrom, hackad rödlök, gräslök och bladsallad
Mjukbakad kalventrecòté med rosépepparsky, dragonsmör, färska bönor och potatisgratäng
Crème Brûlée
Meny 3
Pris 1350kr
Carpaccio på ryggbiff med parmesankräm, rädisor, pinjenötter, rucola, olivolja och riven parmesan
Halstrad rödingfilé med hollandaisesås, grön sparris, pocherat ägg, citron samt dillslungad färskpotatis
Blåbärscheesecake på digestivebotten med rårörda björnbär
Meny 4
Pris 1450kr
Skagenröra toppad med löjrom. Serveras på Sundbys grova dinkelbröd
Helstekt ryggbiff med bearnaisesås, lökragu, pepparsky och pommes Anna
Vit chokladmousse med passionsfruktsås, hackade pistagenötter och färska bär
Meny 5
Pris 1550kr
Krämig hummer- och laxtartar med körvel, gräslök och avokado, serveras med forellrom, citron och smörstekta kavringssmulor
Helstekt oxfilé med sparris, tryffelsmör, bakade tomater, mustig rödvinssås och Västerbottengratinerad potatiskaka
Chokladtryffelterinne på 3 sorters choklad med Amarettogrädde och färska hallon
Med reservation för vissa ändringar i menyerna
FÖRSLAG PÅ ANDRA RÄTTER
Dom färdiga menyerna är rabatterade. Det går bra att ändra eller göra egna menyer. Ni kan även komma med egna förslag. Återkom för offert i så fall.
Förrätter
Najadlaxrulle fylld med örtfärskost. Serveras med romansallad, sikrom, friterad kapris och smörstekta brödkrutonger
Kallrökt laxtartar med kapris, dijonsenap, citron, krasse, gräslökskräm och stekta kavringskrutonger
Krämig laxtartar med salladslök, pepparrot, dillolja, palsternackschips och citron
Matjessilltallrik med rågbröd, äggkräm, brynt smör och sikrom
Kalvtartar med gurka, sesamfrön, srirachamajonnäs och friterad purjolök
Svensk oxfilécarpaccio med gräslöksemulsion, hyvlad skogschampinjon, parmesanchips och krasse
Breasola med ruccola, tryffelkräm, rostade pinjenötter, grillad citron och parmesan
Hjortcarpaccio med lingon, kantarellkräm, granskott och västerbottenkrisp
Långbakad rotselleri, ljummen rotsellerikräm, grönärtspesto, pinjenötter och ostkrisp (Vegetarisk)
Rödbetscarpaccio med getost, rucola, honung, rödlök, rostade pumpakärnor (Vegetarisk)
Grön sparris med svartbönshummus, persiljedressing, grillad citron, pinjenötter och bladsallad (Vegansk)
Varmrätter
Ugnsbakad regnbågsforell med blåmusselsås, rostade morötter, citron samt potatis- och blomkålspuré
Halstrad rödingfilé med basilika- och vitvinssås, forellrom, sockerärtssallad samt citronkryddad potatispuré
Stekt torskrygg med smörad citronsås, sparris, räkor, dillsauterad potatis
Halstrad hälleflundra med syrlig vitvinssås, knaperstekt bacon, färska bönor samt rostad färskpotatis (Ej jan-april)
Baconlindad fläskfilé från Rocklunda gård med rosépepparsky, färska primörer och potatiskaka
Rosastekt ankbröst med confiterade anklår, mustig rödvinssås, säsongens primörer samt potatis- och jordärtskockspuré
Rödvinsbrässerad oxkind med mustig rödvinssås, confiterad lök, äppelstekt sidfläsk och smörig potatispuré
Helstekt ryggbiff med pepparsås, rödvinskokt schalottenlök och rostad klyftpotatis
Helstekt oxfilé med mustig rödvinssås, confiterad lök, baconfräst sparris samt pommes duchesse
Lammytterfilé med rosmarinsky, primörer, getostkräm samt rostad potatis med betor
Helstekt hjortytterfilé med rårörda tranbär, gräddig enbärssås och rostade rotfrukter med färsk timjan
Bakad blomkål med rotfrukter, skysås, stekta primörer, tryffelkräm samt polenta (Vegetarisk)
Färskostfylld portabello med rostat matvete, spiskumminkräm, stekta morötter samt grönkålschips (Vegetarisk)
Bakad spetskål med svampragu, äppelsky, timjanmajonnäs och rostade pinjenötter (Vegansk)
Efterrätter
Mjölkchokladpannacotta med apelsin- och mangosås samt färska bär
Fläderpannacotta med krusbärssås och hackad vit choklad
Kanelpannacotta med äppelkompott, mynta och torkat äpple
Lakritspannacotta med krossad turkisk peppar, färska hallon och hallonsås
Ljummen choklafudgebrownie, lättvispad grädde, salt karamellsås och rostade pekannötter
Cheesecake på digistivebotten samt hallon- och rabarberkompott
Mjuk ingefärskaka med honungsglass och rostade hasselnötter
Färska jordgubbar med maränger, vispgrädde och vaniljglass (endast säsong)
Lakritsparfait med hallonsås och färska hallon
Vaniljkokt päron med moccamousse och punchgrädde
Fläder- och jordgubbssorbet med färska bär och melbasås (Vegansk)