BRÖLLOPSMENYER 2020

MENYFÖRSLAG

I följande priser ingår även detta:

Välkomstdrink, mousserande vin med ombjudning

1 glas husets vin till förrätten

2 glas av husets vin till huvudrätten

Litet glas husets dessertvin

Bröllopstårta, standard och kaffe

Tygdukar, linneservetter, porslin, våra levande blommor och ljusstakar

Ordentligt med personal

Moms

Lokalhyra tillkommer efter kl 23.00 för sällskap över 50 personer senaste sluttid är 02.00,
se under fliken övrigt på hemsidan.

Meny 1

Pris 995kr

Västerbottenpaj med sikrom, rödlök, gräslök, gräddfil och örtsallad

Baconlindad fläskfilé från Rocklunda gård med säsongens primörer, smörad rödvinssås samt purjolöksgratinerad potatiskaka med salvia

Fläderpannacotta med krusbärssås och hackad vit choklad

Meny 2

Pris 1095kr

Carpaccio på Svensk ryggbiff med schalottenlökskräm, machèsallad, rostad lök och olivolja

Halstrad rödingfilé med hollandaisesås, grön sparris, pocherat ägg samt dillslungade betor och potatis

Chokladkolakaka med salt karamellsås, lättvispad grädde och pekannötter

Meny 3

Pris 1195kr

Laxtartar med salladslök, pepparrotsfärskost, friterad kapris och  palsternackschips

Helstekt kalvytterfilé med portvinssky, smörslungade primörer samt mandelpotatispuré smaksatt med parmesan och tryffel

Lakritsparfait med hallonmaräng, halloncoulis och kaksmulor

Meny 4

Pris 1350kr

Färskosttimbal med gräslök, körvel, lax- och hummertartar, granatäpple, kavringscrumble

Helstekt Svensk oxfilé med sparris, rostade morötter, pepparsky, tryffeldoftande potatiskaka

Chokladbavaroise med inkokta körsbär, vispgrädde och vaniljflarn

FÖRSLAG PÅ ANDRA RÄTTER

Förrätter

Skagenröra toppad med löjrom. Serveras på Sundbys grova dinkelbröd

Krämig laxtartar med pepparrot, torkat äpple och råhyvlad rättika

Najadlaxrulle fylld med örtfärskost. Serveras med romansallad, friterad kapris, Svensk sikrom och krutonger

Matjessilltallrik med rågbröd, äggkräm, brynt smör och sikrom

Kalvtartar med gurka, sesamfrön, srirachamajonnäs och friterad palsternacka

Svensk oxfilécarpaccio med gräslöksemulsion, hyvlad skogschampinjon, parmesanchips och krasse

Breasola med ruccola, tryffelkräm, rostade pinjenötter, och parmesan

Hjortcarpaccio med rostade hasselnötter, hyvlad manchego, ruccola och rödlöksrelish

Mozzarella caprese. Gjord på Svenska Vikentomater och buffelmozzarella. Serveras med surdegsbröd och olivolja. (Vegetarisk)

Rödbetscarpaccio med getost, valnötter, ruccola och honung. Serveras med surdegsbröd och olivolja (Vegetarisk)

Långbakad rotselleri, ljummen rotsellerikräm, grönärtspesto och ostkrisp (Vegetarisk)

Grön sparris med persiljedressing, späd bladsallad, rostade frön och svartbönshummus (Vegansk)

Varmrätter

Ugnsbakad regnbågsforell med blåmusselsås, rostade morötter samt potatis- och blomkålspuré

Halstrad rödingfilé med basilika- och vitvinssås, forellrom, sockerärtssallad samt citronkryddad mandelpotatispuré

Stekt torskfilé med smörad citronsås, sparris, räkor, dillsauterad potatis

Halstrad hälleflundra med syrlig vitvinssås, knaperstekt bacon, färska bönor och rostad färskpotatis

Färskostfyllt majskycklingbröst med basilikaemulsion, baconfrästa bönor, skysås samt potatis- och persiljerotspuré

Stekt ankbröst med confiterade anklår, mustig rödvinssås, säsongens primörer samt potatis- och jordärtsskockspuré

Helstekt ryggbiff med bearnaisesås, vitlöksrostade körsbärsstomater, vinsky och Pommes Anna

Helstekt Svensk oxfilé med mustig rödvinssås, confiderad lök, baconfrästa haricots verts och pommes duchesse

Lammytterfilé med rosmarinsky, primörer, getostkräm och rostad potatis med betor

Helstekt hjortytterfilé med sockrade tranbär, gräddig enbärssås och rostade rotfrukter

Bakad blomkål med rotfrukter, skysås, stekta primörer, tryffelkräm samt polenta (Vegetarisk)

Färskostfylld gratinerad portabello med rostat matvete, grönkålsaioli, stekta morötter samt grönkålschips (Vegetarisk)

Stekt endivesallad med rostade rödbetor, äppelsky, timjanmajonnäs och rostade pinjenötter (Vegansk)

Efterrätter

Vaniljpannacotta med jordgubbsås, jordgubbar och mandelbiskvi

Kanelpannacotta med äppelchips, äppelkompott och mandelcrunch 

Lakritspannacotta med krossad turkiskpeppar, färska hallon och hallonsås

Chokladpannacotta med jordnötskräm, lättvispad grädde och popcorn

Ljummen chokladkaka med hallonsås, lavendelfärskost och färska bär

Chokladtryffelterrine med blodgrapesås och vaniljmascarpone

Cheesecake på digistivebotten samt hallon- och rabarberkompott

Mjuk ingefärskaka med honungsglass och rostade hasselnötter

Färska jordgubbar med maränger, vispgrädde och vaniljglass (endast säsong)

Vaniljkokt päron med chokladmousse och punchgrädde

Färska bär med Champagnegranité, pistasch nötter och mangosås